Langsung ke konten utama

πŸ…²πŸ…·πŸ…°πŸ…ΏπŸ†ƒπŸ…΄πŸ† 5 (πŸ…ΏπŸ…°πŸ†πŸ†ƒ 3)

 


π‘―π’Š π’†π’—π’†π’“π’šπ’ƒπ’π’…π’š!! π’ƒπ’‚π’„π’Œ π’‚π’ˆπ’‚π’Šπ’ π’˜π’Šπ’•π’‰ π’Žπ’š π’ƒπ’π’π’ˆ. 𝒐𝒏 π’•π’‰π’Šπ’” π’ƒπ’π’π’ˆ 𝑰 π’˜π’Šπ’π’ π’…π’Šπ’”π’„π’–π’”π’” 𝒂𝒃𝒐𝒖𝒕 π‘·π’‚π’”π’”π’Šπ’—π’† π‘½π’π’Šπ’„π’†. π’˜π’Šπ’•π’‰π’π’–π’• 𝒇𝒖𝒓𝒕𝒉𝒆𝒓 𝒂𝒅𝒐, 𝒍𝒆𝒕'𝒔 𝒔𝒆𝒆 π’•π’π’ˆπ’†π’•π’‰π’†π’“.


Daily Rating Chapter 5 Part 3

Make passive sentences using the word parts and the given tense.

1. The window – open (present perfect simple)

Answer : The window has been opened.

2. Her room – paint (past progressive)

Answer : Her room was being painted.

3. He – take – to the airport. (present perfect simple)

Answer : He has been taken to the airport. 

4. The bike – repair – at the moment (present progressive)

Answer : The bike is being repaired at the moment

5. The cows – feed – every morning (present simple)

Answer : The cows are fed every morning

6. The novel – write – a hundred years ago (past simple)

Answer : The novel was written a hundred years ago

7. The food – must put – in the fridge (present simple)

Answer : The food must be put in the fridge

8. A press conference – hold – tomorrow afternoon (future simple)

Answer : A press conference will be held tomorrow afternoon

9. Our new house – just – finish (present perfect simple)

Answer : Our new house has just been finished

10. The thief – see – by the policeman (past perfect simple)

Answer : The thief had been seen by the policeman

11. The story – often tell – by grandmother (present simple)

Answer : The story is often told by grandmother

12. The package – send – by a good friend (past simple)

Answer : The package was sent by a good friend

13. He – not see – for ages (present perfect simple)

Answer : He has not been seen for ages

14. My dad – off – a new job – later this week (future simple)

Answer : My dad will be offered a new job later this week

15. Breakfast – serve – from 7 to 10 (present simple)

Answer : Breakfast is served from 7 to 10

Komentar

Posting Komentar